Kevesebb hely lesz nyáron az EasyJet gépein, hogy kisebb személyzettel repülhessenek

közlekedés
2022 május 09., 08:57
comments 5

A fapados légitársaság azt tervezi, hogy több nyári járatán is kivesz ülőhelyeket a repülőkből, és így kisebb legénységgel vághatnak neki az utaknak. A koronavírus-járvány lecsengése után több légitársaság is küzd azzal, hogy nem találnak elegendő alkalmazottat ahhoz, hogy a járvány előtti sűrűséggel repülhessenek.

A BBC cikke szerint az EasyJet arra készül, hogy kiveszi a hátsó sorokat az A319-es járatairól, így maximum 150 utas fér majd el egy gépen, ekkor pedig négy helyett már háromfős kabinszemélyzet is elegendő lesz a gépre.

Idén tavaszra lett világos, hogy az emberek utazási kedve visszatért a járvány előtti szintre, de ezzel sem a repülőterek, sem a légitársaságok nem tudták felvenni a lépést: áprilisban a brit British Airways és az EasyJet is több száz járatot volt kénytelen törölni. A légitársaságok gőzerővel keresnek új alkalmazottakat, de ez nem könnyű feladat, és légi ipari szakértők szerint akár 12 hónapig is eltarthat, mire sikerül pótolni a hiányzó személyzetet.

Az EasyJet arra számít, hogy közel a 2019-es szinten lesznek az idei nyári számaik. Akkor naponta 300 ezer embert utaztattak a csúcsszezonban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.