Kövér László: Ünneplés helyett inkább önvizsgálatra lenne szükség Európában

parlament
2022 május 09., 13:40
comments 19

Kövér László házelnök a május 9-i Európa-nap alkalmából a parlamenti ülésen arról beszélt, hogy 1985-ben eldöntötték: minden évben május 9. legyen Európa közös ünnepe, de az elmúlt években Európa eszménye és valósága között soha nem volt akkora szakadék, mint napjainkban, így európai ünneplés helyett inkább európai önvizsgálatra lenne szükség.

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.
photo_camera Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kövér szerint az európai jólétet és szabadságot soha nem fenyegette akkora veszély, mint most, az orosz-ukrán háborút illetően pedig az Európai Bizottságnak csak ahhoz van ereje, hogy Oroszország büntetésére szánt hatástalan szankciókkal romba döntse európai országok gazdaságát, és nem képes érvényesíteni az európai érdekeket. Európa a világpolitikának nem alakítója, hanem elszenvedője – mondta.

Kövér László szerint az elmúlt évtizedekben az európai elit egy része elárulta és cserben hagyta az európai eszményeket, így az európai embereket is, ezért a legméltóbb megemlékezés az, ha kinyilvánítják, hogy a magyar állam hűséges marad Európa eszményéhez, és nem árulja el, nem hagyja cserben a magyarok érdekeit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.