Kövér László: Ünneplés helyett inkább önvizsgálatra lenne szükség Európában

május 9., hétfő 13:40
20

Kövér László házelnök a május 9-i Európa-nap alkalmából a parlamenti ülésen arról beszélt, hogy 1985-ben eldöntötték: minden évben május 9. legyen Európa közös ünnepe, de az elmúlt években Európa eszménye és valósága között soha nem volt akkora szakadék, mint napjainkban, így európai ünneplés helyett inkább európai önvizsgálatra lenne szükség.

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kövér szerint az európai jólétet és szabadságot soha nem fenyegette akkora veszély, mint most, az orosz-ukrán háborút illetően pedig az Európai Bizottságnak csak ahhoz van ereje, hogy Oroszország büntetésére szánt hatástalan szankciókkal romba döntse európai országok gazdaságát, és nem képes érvényesíteni az európai érdekeket. Európa a világpolitikának nem alakítója, hanem elszenvedője – mondta.

Kövér László szerint az elmúlt évtizedekben az európai elit egy része elárulta és cserben hagyta az európai eszményeket, így az európai embereket is, ezért a legméltóbb megemlékezés az, ha kinyilvánítják, hogy a magyar állam hűséges marad Európa eszményéhez, és nem árulja el, nem hagyja cserben a magyarok érdekeit. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt