Rakétatámadás miatt kellett félbeszakítani a Európai Tanács vezetőjének odesszai látogatását

háború
2022 május 09., 14:33
comments 4

Meglepetéslátogatást tartott hétfőn Odesszában Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. A kikötővárosban Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel találkozott, de az eseményt meg kellett szakítani, amikor egy rakéta csapódott be a közelben, és Michelnek óvóhelyre kellett menekülnie.

link Forrás

Az ukrán haditengerészet vezetése külön tájékoztatást is adott Michelnek arról, milyen károkat okoznak az oroszok tengerről kilőtt rakétái a lakóövezetekben. Volodimir Zelenszkij egy videóüzenetben külön köszönetet mondott az Európai Tanács elnökének, hogy Ukrajnába látogatott a győzelem napján. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.