A közelgő amerikai abortuszszigorítás csak a kezdet

POLITIKA
2022 május 10., 14:15
comments 35

Az amerikai belpolitikát teljesen felforgatta az a tervezet, ami múlt héten az alkotmánybíróságként is funkcionáló Legfelsőbb Bíróságról szivárgott ki, és az eddigi liberális abortuszszabályozás közeli végét vetíti előre.

A dokumentum tartalma nem igazán számít meglepetésnek. A politikai földrengést az okozza, hogy a női önrendelkezés egyik legfontosabb oszlopának várható kidőlése most hirtelen mindenki számára világossá tette, valójában mennyire sérülékenyek azok az alkotmányban nem nevesített jogok, melyeknek elismerését épp a társadalmi változások kényszerítették ki az elmúlt évtizedekben, és melyeket a legtöbben örök érvényűnek hittek. A küszöbön álló konzervatív jogi fordulat épp azért annyira ijesztő, mert nem áll mögötte számottevő társadalmi igény, csak politikai érdek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.