Magyar a hétfőn Ausztriában kisiklott vonat mozdonyvezetője, ő is a súlyos sérültek közt van

baleset
2022 május 10., 18:04
comments 1

Magyar állampolgárságú annak a GYSEV-Raaberbahn motorvonatnak a mozdonyvezetője, amelyik hétfőn estefelé siklott ki Münchendorf mellett, Ausztriában. Az 52 éves férfit kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak egy bécsi kórházba a baleset után, állapotát osztrák sajtóhírek szerint azóta sikerült stabilizálni.

Mentőalakulat a kisiklott vonat mellett, Münchendorf közelében.
photo_camera Mentőalakulat a kisiklott vonat mellett, Münchendorf közelében. Fotó: THOMAS LENGER/APA-PictureDesk via AFP

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül összesen 56 fő utazott. A szerencsétlenségben egy 25 éves férfi meghalt, amikor a vonat alá szorult, csak kedd reggel tudták őt azonosítani a hatóságok. Hárman súlyos, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Kronen Zeitung azt írja, a könnyű sérültek között is vannak magyarok.

A hatóságok lefoglalták a mozdony tachográfját, mely többek közt a vonat sebességét rögzíti. A baleset vizsgálatára rálátó források szerint műszaki és emberi hiba kombinációja miatt siklott ki a vonat. (Via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.