Orbán már leendő kormánya tagjaival egyeztetett

POLITIKA
2022 május 11., 11:03
comments 9

Bár hivatalosan még nem hirdetett névsort, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután a Karmelitában folytatott egyeztetést politikusokkal a kormányalakításról.

A hírt a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Havasi Bertalan közölte az MTI-vel, és a hírügynökségnél két képet is megosztottak a találkozóról, ahogy a kormányfő Facebook-oldalán is.

Az egyeztetésen részt vett Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit.

Az új kormány lehetséges összetételéről múlt pénteken közöltünk részletes cikket a 444-en, és az ott felmerült új és régi nevek szinte mind megegyeznek a szerdai találkozó résztvevőivel.

Első találkozás az ötödik Orbán-kormányban: a miniszterelnöktől balra Gulyás Gergely, Lázár János és Navracsics Tibor
photo_camera A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Az igazi kérdés az, hogy az egyes politikusok pontosan milyen tárcákat és területeket felügyelnek majd. Ahogy írtuk, a régi-új figurák közül Navracsics Tiborra az uniós kapcsolatok és források, valamint az önkormányzatok területén, Szalay-Bobrovniczky Kristófra a honvédelmi ügyekben, Csák Jánosra innovációs és kulturális, Nagy Mártonra pénzügyi és gazdasági kérdésekben számíthat a miniszterelnök.

Nagy kérdés, milyen feladatot kap Lázár János, aki a hírek szerint első körben visszautasította, hogy a paksi atomerőmű bővítéséért felelős politikai megbízott legyen.

Szijjártó Péter és Varga Mihály külföldön vannak, alighanem ezért maradtak le a csapatképről, Kásler Miklóstól és a gigantikus emberminisztériumtól ellenben minden jel szerint elbúcsúzhatunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.