Az ukrán elnök tanácsadója azonnal európai embargót követel az orosz olajra

háború
2022 május 12., 13:26
comments 4

„Ha a vezetők 1938-ban határozottan cselekedtek volna, Európa elkerülhette volna a második világháborút. De a politikusok gyáván viselkedtek és flörtöltek az agresszorral. Millió tragédia lett az eredménye. A történelem nem fogja elfelejteni nekünk, ha újra elkövetjük ezt a hibát. Európának azonnal embargót kell életbe léptetnie az orosz olajra” - ezeket a sorokat posztolta Twitterén Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

link Forrás

Podoljak fontos embere Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek. Tagja volt annak a delegációnak, amelyik február végén, a háború negyedik napján, Fehéroroszországban fegyverszünetről tárgyalt egy orosz delegációval - hiába.

Mihajlo Podoljak (jobbról a második) a február 28-i tárgyaláson.
photo_camera Mihajlo Podoljak (jobbról a második) a február 28-i tárgyaláson. Fotó: SERGEI KHOLODILIN/AFP

Magyarország az egyike azoknak, akik nem adják voksukat a közös uniós állásponthoz az olajembargóval kapcsolatban. Hazánkon kívül Szlovákia, Csehország, Bulgária és Görögország is követelt magának engedményeket a bizottsági javaslathoz képest, hogy csak később kelljen lemondaniuk az orosz olajról. Hétfőn, váratlanul még az Európai Bizottság elnöke is ellátogatott Budapestre, hogy meggyőzze Orbán Viktort, ám ez nem sikerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.