Elon Musk kihátrálni látszik a Twitter felvásárlásából

május 13., péntek 10:57
1

"A Twitter üzlet ideiglenesen függőben van azon számítások függvényében, amelyek alátámasztják, hogy a spam- és kamufiókok aránya valóban kisebb a felhasználók öt százalékánál" - jelentette be, hol másutt, a Twitteren Elon Musk.

Mindebből a hozzáértők arra következtetnek, hogy Musk elkezdte a kihátrálást a Twitter felvásárlásából. Legalábbis az Axios szerint a Wall Street, vagyis az amerikai piacok egyre szkeptikusabbak abban, hogy Musk valóban fel akarja vásárolni a Twittert, amire 54 milliárd dollár értékű készpénzes vételi ajánlatot tett. Ennyi készpénze természetesen nincs, ezért már befektetőknél és bankoknál kilincselt forrásokért, és még Tesla-részvényei egy részét is piacra dobta, hogy aztán most látszólag egyetlen beszámoló miatt az ügylet felfüggesztéséről twitteljen. Normálisan egy ilyen léptékű ajánlat előtt, és nem után szokás tájékozódni a felvásárlásra kiszemelt óriáscég állapotáról.

Tweetjével persze sikerült megmozgatnia a piacot, a Twitter árfolyama 17 százalékot esett, a Tesláé 5 százalékot emelkedett - az autógyár részvényei a Twitter-üzlet bejelentésekor zuhanni kezdtek, mert a befektetők attól tartottak, hogy a Twitter "rendbetétele" - vagy minek nevezzük Musk nagy magabiztossággal, de látványosan kevés tárgyi ismerettel előadott vad ötletelését arról, hogy hogyan alakítaná át a világ egyik legnagyobb közösségi oldalának moderációs szabályait - minden energiáját elvonná az amúgy sikeres autógyártó vezetésétől. (Via Axios)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt