Elon Musk kihátrálni látszik a Twitter felvásárlásából

gazdaság
2022 május 13., 10:57
comments 1
link Forrás

"A Twitter üzlet ideiglenesen függőben van azon számítások függvényében, amelyek alátámasztják, hogy a spam- és kamufiókok aránya valóban kisebb a felhasználók öt százalékánál" - jelentette be, hol másutt, a Twitteren Elon Musk.

Mindebből a hozzáértők arra következtetnek, hogy Musk elkezdte a kihátrálást a Twitter felvásárlásából. Legalábbis az Axios szerint a Wall Street, vagyis az amerikai piacok egyre szkeptikusabbak abban, hogy Musk valóban fel akarja vásárolni a Twittert, amire 54 milliárd dollár értékű készpénzes vételi ajánlatot tett. Ennyi készpénze természetesen nincs, ezért már befektetőknél és bankoknál kilincselt forrásokért, és még Tesla-részvényei egy részét is piacra dobta, hogy aztán most látszólag egyetlen beszámoló miatt az ügylet felfüggesztéséről twitteljen. Normálisan egy ilyen léptékű ajánlat előtt, és nem után szokás tájékozódni a felvásárlásra kiszemelt óriáscég állapotáról.

Tweetjével persze sikerült megmozgatnia a piacot, a Twitter árfolyama 17 százalékot esett, a Tesláé 5 százalékot emelkedett - az autógyár részvényei a Twitter-üzlet bejelentésekor zuhanni kezdtek, mert a befektetők attól tartottak, hogy a Twitter "rendbetétele" - vagy minek nevezzük Musk nagy magabiztossággal, de látványosan kevés tárgyi ismerettel előadott vad ötletelését arról, hogy hogyan alakítaná át a világ egyik legnagyobb közösségi oldalának moderációs szabályait - minden energiáját elvonná az amúgy sikeres autógyártó vezetésétől. (Via Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.