Két majomhimlővel fertőzött embert találtak Londonban

május 14., szombat 12:30

Két újabb embert diagnosztizáltak majomhimlő-fertőzéssel Londonban, a május 7-i első fertőzés után - közölte Dr. Colin Brown, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKHSA) klinikai és új fertőzésekért felelős igazgatója szombaton.

A St Mary's kórház egyik bejárata Londonban. Fotó: BEN STANSALL/AFP

A két személy egy háztartásban él, a legelső fertőzöttel azonban semmilyen kapcsolatban nem állnak. Egyikük otthoni karanténban van, másikukat a londoni St Mary's kórház fertőzőbeteg-osztályán kezelik. A hatóságok vizsgálják, hogy hol és hogyan fertőződhettek meg, kapcsolatkutatást végeznek és figyelmeztetik azokat az emberek, akik kapcsolatba kerülhettek a két pácienssel.

A majomhimlő tünetei láz, fejfájás, izom- és hátfájdalom, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség. Kiütések is kialakulhatnak. A betegek általában két-négy héten belül felépülnek. A betegség többnyire Közép- és Nyugat-Afrika trópusi esőerdeiben fordul elő. Ugyanakkor a himlőnek ez a típusa nem terjed könnyen emberek között, szoros személyes kapcsolatot igényel egy fertőzött, tüneteket mutató beteggel. Így a lakosságot érintő általános kockázat továbbra is nagyon alacsony. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt