Rakétatámadás ért egy katonai létesítményt Lvivben

május 15., vasárnap 12:36

Maxim Kozickij, a régió kormányzója vasárnap Telegram-csatornáján számolt be róla, hogy a reggeli órákban rakétatámadás ért egy katonai létesítményt Lviv városa mellett. Az épület gyakorlatilag teljesen megsemmisült. Áldozatokról nincs hír.

Az ukrán légierő regionális légi parancsnoksága megerősítette, hogy a Fekete-tenger felől több rakétát lőttek ki Lviv (Lemberg) térségére. Ezek közül kettőt megsemmisítettek, mielőtt célba értek volna, négy azonban becsapódott..

Oroszország az elmúlt hetekben Ukrajna keleti részére összpontosította offenzíváját, de a nyugati területeken, így például Lvivben folytatódtak a szórványos támadások.

A Reuters, amely elsők közt osztotta meg Kozickij nyilatkozatát, közölte, hogy nem tudta függetlenül ellenőrizni a jelentéseket, és Moszkva sem erősítette meg a támadás tényét.

A támadás elvileg nem messze történt a javorivi katonai támaszponttól, amit még március derekán ért súlyos támadás. Akkor legalább 35-en meghaltak, és 134-en megsebesültek, miután az orosz haderő 30 rakétát lőtt ki a bázisra, ami alig közel fekszik a lengyel határhoz, és ahol korábban rendszeresen megfordultak NATO-tagállamok katonái is. (Guardian / BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt