Észak-Koreában már több mint egymillió ember koronavírusos

járvány
2022 május 16., 05:36

Az észak-koreai állami média szerint már több mint egymillió ember betegedett meg a Phenjanban csak „láznak” nevezett betegségben, vagyis a koronavírusban. A BBC cikke szerint körülbelül 50 ember halt meg, de az nem világos, hogy a feltételezett esetek közül hány esetben volt pozitív a covid-teszt.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető az egészségügyi tisztviselőket szidta, közben pedig utasította a hadsereget, hogy segítsen a gyógyszerek szétosztásában.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Észak-Koreában még az oltásokat sem kezdték el, elutasították a kínai Sinovac vakcináját és az AstraZeneca oltóanyagát is. Egy héttel ezelőtt vezettek be országos zárlatot. Észak-Koreában a világjárvány kezdete óta leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett.

Dél-Korea felajánlotta, hogy ha Észak-Korea kéri, korlátlan mennyiségű segélyt küldenek, nemcsak oltóanyagokat, de egészségügyi dolgozókat és orvosi felszerelést is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.