Koronavírus-számok Magyarországon 6/1/2022
Elhunytak + 40 Σ 46 547
Kórházban - 121 Σ 362
Fertőzöttek + 2 063 Σ 1 919 840
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 608 Σ 6 410 059
A legújabb trendek

Észak-Koreában már több mint egymillió ember koronavírusos

május 16., hétfő 5:36
3

Az észak-koreai állami média szerint már több mint egymillió ember betegedett meg a Phenjanban csak „láznak” nevezett betegségben, vagyis a koronavírusban. A BBC cikke szerint körülbelül 50 ember halt meg, de az nem világos, hogy a feltételezett esetek közül hány esetben volt pozitív a covid-teszt.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető az egészségügyi tisztviselőket szidta, közben pedig utasította a hadsereget, hogy segítsen a gyógyszerek szétosztásában.

Fotó: STR/AFP

Észak-Koreában még az oltásokat sem kezdték el, elutasították a kínai Sinovac vakcináját és az AstraZeneca oltóanyagát is. Egy héttel ezelőtt vezettek be országos zárlatot. Észak-Koreában a világjárvány kezdete óta leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett.

Dél-Korea felajánlotta, hogy ha Észak-Korea kéri, korlátlan mennyiségű segélyt küldenek, nemcsak oltóanyagokat, de egészségügyi dolgozókat és orvosi felszerelést is. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt