Észak-Koreában már több mint egymillió ember koronavírusos

járvány
2022 május 16., 05:36

Az észak-koreai állami média szerint már több mint egymillió ember betegedett meg a Phenjanban csak „láznak” nevezett betegségben, vagyis a koronavírusban. A BBC cikke szerint körülbelül 50 ember halt meg, de az nem világos, hogy a feltételezett esetek közül hány esetben volt pozitív a covid-teszt.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető az egészségügyi tisztviselőket szidta, közben pedig utasította a hadsereget, hogy segítsen a gyógyszerek szétosztásában.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Észak-Koreában még az oltásokat sem kezdték el, elutasították a kínai Sinovac vakcináját és az AstraZeneca oltóanyagát is. Egy héttel ezelőtt vezettek be országos zárlatot. Észak-Koreában a világjárvány kezdete óta leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett.

Dél-Korea felajánlotta, hogy ha Észak-Korea kéri, korlátlan mennyiségű segélyt küldenek, nemcsak oltóanyagokat, de egészségügyi dolgozókat és orvosi felszerelést is. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.