Két évvel a világjárvány kitörése után Észak-Koreában most először rendeltek el országos zárlatot

járvány
2022 május 12., 04:13
comments 1

Hivatalosan is elért a koronavírus Észak-Koreába, az állami média arról számolt be, hogy Phenjanban, a fővárosban terjed az omikron, de azt nem közölték, hogy hány fertőzöttről tudni, csak hogy szigorú, országos zárlatot rendeltek el.

photo_camera Fotó: KIM WON JIN/AFP

Az állami média szerint most először törte át a vírus az ország „karanténfrontját”, és Kim Dzsongun rendkívüli megbeszéléseket folytat az ügyben, de ahogy a BBC is írja, megfigyelők szerint a vírus már régóta jelen van az országban. A világjárvány kezdete óta több, meg nem erősített jelentés is érkezett koronavírusos megbetegedésekről az országban. Sőt, tavaly júniusban az állami média számolt be arról, hogy Kim Dzsongun egy a coviddal kapcsolatos „súlyos incidens” miatt szidta a legfelsőbb tisztviselőket, de ennél több részletet nem közöltek.

Észak-Koreában az oltásokat sem kezdték el, elutasították a kínai Sinovac vakcináját és az AstraZeneca oltóanyagát is. A világjárvány kezdete óta leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.