Az Azovstal védőinek kapitulációja után a halálbüntetés visszaállítását és a fogolycsere betiltását akarják az orosz törvényhozók

háború
2022 május 17., 15:20
comments 50

Hétfőn vittek át több mint 260 sebesült ukrán katonát a mariupoli Azovstal acélművekből az oroszok által ellenőrzött területekre. Közülük 51-nek súlyos sérülései vannak. Az orosz védelmi minisztérium ki is adott egy közleményt, miszerint megkezdődött az „Azov ezred nacionalistái és az ukrán katonák kapitulációja a mariupoli Azovstal acélművekben”. Aki orvosi ellátásra szorult, azt a szeparatisták által ellenőrzött Novoazovszk kórházába küldték.

A minisztérium azt ígérte, hogy hamarosan sor kerülhet a fogolycserére, de kedden az orosz törvényhozás alsóháza, a Duma arra szólította fel a képviselőket, hogy egy tervezettek tiltsák meg az Azovstalból kihozott katonák átadását. „A náci bűnözőket nem lehet elcserélni. Ezek háborús bűnösök, és mindent meg kell tennünk, hogy bíróság elé állítsuk őket” - mondta Vjacseszlav Volodin házelnök, aki támogatta az erről szóló javaslatot.

Leonyid Szluckij pedig arra tett javaslatot a Duma külügyi bizottságában, hogy töröljék el a halálbüntetésekre bevezetett moratóriumot, így az Azov ezred tagjait egyből ki tudnák végezni. „Alaposan át kell gondolnunk a helyzetet, és talán élnünk kell ezzel a javaslattal, mert ezeknek az emberi álruhába öltözött fenevadaknak - egyedül erre a névre szolgáltak rá - azt kell kapniuk, amit megérdemelnek" - indokolta a javaslatát Szluckij. (Moscow Times/Агентство. Новости)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt