Degeszre tömték a Matolcsy család közelében működő magántőkealapokat

gazdaság
2022 május 17., 12:24
comments 8

Az a jegybanki alapítványi vagyon, ami 2015–2016-ban a kormány szerint „elvesztette közpénz jellegét”, mára még tovább privatizálódott, és részben a Matolcsy család közvetlen közelében működő magántőkealapokhoz került.

A Válasz Online összegyűjtötte a jegybankelnök családjához került cégeket és vagyonelemeket. Többek között a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a NER kedvenc éttermeként ismert Felix épületéről, több irodaházról és luxusvilláról van szó.

photo_camera Matolcsy Ádám és barátnője a Felix étterem előtt május 12-én. Fotó: Németh Dániel/444

Ezek közül néhányat nemrég váratlanul visszavásárolt a Magyar Nemzeti Bank régiós multicége, a GTC, de mivel ezek már tisztán magánügyletek voltak, üzleti titok, hogy a Matolcsy-kör mennyit nyert az ingatlanok el- és visszavásárlásán.

Az ingatlan- és cégügyletek legfőbb közreműködői: Száraz István, Pintér Máté, Somlai Bálint, Valkó Mihály és Matolcsy Ádám. Rényi Pál Dániel márciusban írt arról, hogy Matolcsy Ádám haverjaihoz pár éve érkeztek meg a jegybank környékéről az első 10 milliós támogatások, de ma már milliárdos MNB-megbízásokból gazdagodnak. (Válasz Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt