Degeszre tömték a Matolcsy család közelében működő magántőkealapokat

gazdaság
2022 május 17., 12:24
comments 8

Az a jegybanki alapítványi vagyon, ami 2015–2016-ban a kormány szerint „elvesztette közpénz jellegét”, mára még tovább privatizálódott, és részben a Matolcsy család közvetlen közelében működő magántőkealapokhoz került.

A Válasz Online összegyűjtötte a jegybankelnök családjához került cégeket és vagyonelemeket. Többek között a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a NER kedvenc éttermeként ismert Felix épületéről, több irodaházról és luxusvilláról van szó.

Matolcsy Ádám és barátnője a Felix étterem előtt május 12-én.
photo_camera Matolcsy Ádám és barátnője a Felix étterem előtt május 12-én. Fotó: Németh Dániel/444

Ezek közül néhányat nemrég váratlanul visszavásárolt a Magyar Nemzeti Bank régiós multicége, a GTC, de mivel ezek már tisztán magánügyletek voltak, üzleti titok, hogy a Matolcsy-kör mennyit nyert az ingatlanok el- és visszavásárlásán.

Az ingatlan- és cégügyletek legfőbb közreműködői: Száraz István, Pintér Máté, Somlai Bálint, Valkó Mihály és Matolcsy Ádám. Rényi Pál Dániel márciusban írt arról, hogy Matolcsy Ádám haverjaihoz pár éve érkeztek meg a jegybank környékéről az első 10 milliós támogatások, de ma már milliárdos MNB-megbízásokból gazdagodnak. (Válasz Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.