Degeszre tömték a Matolcsy család közelében működő magántőkealapokat

május 17., kedd 12:24
8

Az a jegybanki alapítványi vagyon, ami 2015–2016-ban a kormány szerint „elvesztette közpénz jellegét”, mára még tovább privatizálódott, és részben a Matolcsy család közvetlen közelében működő magántőkealapokhoz került.

A Válasz Online összegyűjtötte a jegybankelnök családjához került cégeket és vagyonelemeket. Többek között a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a NER kedvenc éttermeként ismert Felix épületéről, több irodaházról és luxusvilláról van szó.

Matolcsy Ádám és barátnője a Felix étterem előtt május 12-én. Fotó: Németh Dániel/444

Ezek közül néhányat nemrég váratlanul visszavásárolt a Magyar Nemzeti Bank régiós multicége, a GTC, de mivel ezek már tisztán magánügyletek voltak, üzleti titok, hogy a Matolcsy-kör mennyit nyert az ingatlanok el- és visszavásárlásán.

Az ingatlan- és cégügyletek legfőbb közreműködői: Száraz István, Pintér Máté, Somlai Bálint, Valkó Mihály és Matolcsy Ádám. Rényi Pál Dániel márciusban írt arról, hogy Matolcsy Ádám haverjaihoz pár éve érkeztek meg a jegybank környékéről az első 10 milliós támogatások, de ma már milliárdos MNB-megbízásokból gazdagodnak. (Válasz Online)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt