„Beszéltem a Szijjártóval és mondta, hogy ki van adva ilyen Pest megyei minden lófaszság, és írjunk bele mindent”

bűnügy
2022 május 18., 04:02
comments 11
  • H: ,,Halló!
  • L: Halló - halló! Nem zavarok.
  • H: Nem zavarsz, mi újság?
  • L: Csak azt akartam mondani neked, hogy beszéltem a Petivel... éé... a Szijjártóval és mondta, hogy öö... mondta, hogy ki van adva ilyen Pest megyei minden lófaszság és írjunk bele mindent amit csak tudunk és tudunk... meg most Simi is mondta, hogy megvette a szülőotthont Zebegénybe, meg a tököm tudja mi, hogy ezt a környéket akarják főhúzni. Tudsz róla? Kaptál te bármit is?
  • H: Tudok róla. Kaptam, most 9-éig kell megírnunk, rögzítenünk. Van erre egy rendelet.
  • L: Jó, oké. Figyi, én most disznót vágtam meg a tököm tudja, meg má' ittam is. Tomi, nem mondom, hogy holnap, mer a holnap jönnek anyámék, holnap hurkázunk, kolbászozunk, mi egymás, de vasárnap beszéljünk légyszi, mer akkor mondok még mást is! Jó?
  • H: Jó. Beszüljünk, de telefonon tudunk majd beszélni, mert szolgálatba leszek, de attól függetlenül.
  • L: Nem probléma!
  • H: tudok vele foglalkozni.
  • L: Jó.
  • H: Jó, oké.
  • L: Meg van beszélve. Innen akkor a Zsuzsika, ha nem, vagy otthon, jól van. Köszönöm szépen! Helló - helló! Szia - szia! Nyerítve röhög egyet.
  • H: Na, hali! Szia!"

A fenti beszélgetést a NAV nyomozói hallgatták le 2020. december 4-én. A hívást fogadó H. a szlovák határ környéki 1200 fős falu, Letkés polgármestere, Huszák Tamás. A hívó pedig L., egy helyi vállalkozó, bizonyos Hetei Zoltán. Hetei Zoltán egy aranybánya volt a nyomozóknak, nagyon szeret telefonon csacsogni, hiába szólt rá üzlettársa, hogy a kéket (Signal alkalmazás) használja, rá sem hederített. Meg is lett az eredménye. A letkési férfi abban a számlagyáras nyomozásban került az adóhatóság látókörébe, amiről a 444 cikksorozatban számolt be. Szoros kapcsolatot ápolt a feltételezett bűnszervezet középvezetőjével, Sz. Szabolccsal, akit a nyomozók Madár fedőnéven emlegettek.

photo_camera Sz. Szabolcs, alias Madárt, a számlagyár operatív vezetőjét lekapcsolja a TEK. Édesapja nevére ő is vásárolt ingatlant Letkésen.

Róla és a számlagyár fekete pénzben és kokainban úszó hétköznapjairól külön cikkben számoltunk be. Hetei Zoltán Esztergom környékén elég jól ismert üzletember, rendezvényszervező, médiavállalkozó és raliversenyző. Az alábbi videóban egy versenytrabant és egy fácán akciódús találkozásról számol be:

link Forrás

Hozzá kötődött a legtöbb esztergomi fesztivál megszervezése. Most viszont bajba került.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.