„Ne add elő a dubaji császárt, azért mert pénz megy át a kezeden, az nem a te pénzed”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 17., 5:34
  • Folytatódik a HillSide-irodaházból irányított bűnszervezetről szóló sorozatunk.
  • A Nagymester Fuzik Zsolt, a BKV egykori informatikai igazgatója és társai ellen 2019 óta nyomoz az adóhatóság. Azzal gyanúsítják őket, hogy 2018 és 2021 között közel négymilliárd forintnyi költségvetési kárt okoztak.
  • A gyanú szerint a szervezet egyik kulcsfigurája Sz. Szabolcs volt, fedőnevén Madár. Ő irányította a szervezet áfacsaló részlegét.
  • Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogyan zajlik az élet a számlagyárban: bújócska az adóhatósággal, sok kokain és X6-os BMW.
  • A cikkhez háttérbeszélgetéseket folytattunk a nyomozás több érintettjével, gyanúsítottjával, a fővárosi és több kerületi önkormányzatnál dolgozó vezető hivatalnokokkal, politikusokkal, és megszereztünk a nyomozati anyagból több ezer oldalt.
  • A Sorozat korábbi részei: 1. Azt hitték, piti csalók után nyomoznak, de váratlanul belefutottak a Nagymesterbe 2. „Mindent megoldunk, mindent is!” - így irányították a közpénzben úszó nagyvállalatokig érő számlagyárat

A NAV nyomozóinak lehallgatási jegyzőkönyve szerint Sz. Szabolcs, fedőnevén „Madár” a fenti szavakkal rakta helyre emberét, Dezsőt, akinek a számlagyárban a fekete pénzek napi szintű begyűjtése volt a feladata, és a főnöke meglátása szerint az utóbbi időben kicsit elszállt magától.

Kutyakaja

Madarat, a 40 körüli csepeli férfit az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy Fuzik Zsolt, becenevén „Nagymester” és a Szexügyészként elhíresült Varga Gergely alatt irányította a kiterjedt számlagyárat és a hozzá kapcsolódó több tucat emberből álló szervezetet, amit 2021 nyarán lekapcsoltak az adóhatóság kommandósai. Az ügyészség a nyomozati anyagban így írta le a három férfi közötti feladatmegosztást: „Fuzik Zsolt és dr. Varga Gergely biztosította a megrendelői kör egy részét a számlagyár által nyújtott „szolgáltatások” vonatkozásában. Fuzik Zsolt a döntéseket hozta, míg dr. Varga Gergely egyeztetett a megrendelőkkel, visszajuttatta részükre a felvett készpénzt, melyet titkárnőjén keresztül Sz. Szabolcstól kapott.” A titkárnő vagy pénzügyi asszisztens vallomásában a pénzek visszaszállításról így beszélt:

„2020. végén készpénzt kellett elvinnem Sz. Szabolcstól a Hillside irodaházba. Nem kérdeztem sohasem, hogy ez a pénz miből származik, sejtéseim sem voltak erről. Ezért a tevékenységemért pénzt nem kaptam, szívességből csináltam.”

A lehallgatott beszélgetésekből kiderül, hogy a fekete pénznek fedőneve is volt. Nem is akármilyen:

Amíg Dr. Varga Gergely gyakran egyeztetett és beszélt meg személyes találkozókat Madárral, addig a Nagymester Fuzik Zsolt nem tartott kapcsolatot a számlagyárossal. Madár fel sem mehetett a HillSide ötödik emeletén található irodába, ahol a Nagymester dolgozott. Legfeljebb az üvegpalota aulájában várakozhatott, de általában inkább a szomszédos Novotel parkolójában bonyolították le a megbeszéléseket.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt