Ilyen az, amikor a fogalmatlan strómant beküldik aláírni

bűnügy
2022 április 14., 04:06
comments 7

A 24.hu írta meg március végén, hogy a külügyminisztérium 2021 februárjában megítélt 288 millió forint vissza nem térítendő támogatást egy nagyon furcsa cégnek, a Top Hygiene Kft.-nek, aminek százötven alkalmazottja köddé vált, ügyvezetője pedig elérhetetlen. Sőt, mióta elnyerték a zsák közpénzt, a cég felszámolás alatt van. A külügy a lapnak nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a cég megkapta-e az odaítélt támogatást. A 24.hu így foglalta össze a rejtélyes esetet: „A döntés megelőző hónapokban a cég munkatársai nagy részét elbocsátotta, majd a sikeres pályázat után nem sokkal végrehajtási és felszámolási eljárás alá került. A társaság ellenőrzését végző könyvvizsgáló tavaly májusban lemondott, mert nem tették lehetővé számára, hogy elvégezze a cég működésével kapcsolatos vizsgálatokat. A vállalkozás felszámolója hallgat, a volt tulajdonos-ügyvezető elérhetetlen, a minisztérium pedig csak annyit közölt, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően történik.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.