Csepel polgármestere is azt követeli Németh Szilárd alapítványától, hogy bontsák el a birkózóakadémia köré húzott kordont

POLITIKA
2022 május 18., 13:35
comments 3

Csepel fideszes alpolgármestere után a kerület szintén kormánypárti polgármestere is Németh Szilárdhoz fordult. A követelése ugyanaz: bontsák el azt a kordont, amit a Németh Szilárdhoz köthető alapítvány húzott a Németh Szilárdhoz köthető Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) épülete köré.

Borbély Lénárd polgármester a Csepel Infó cikke szerint a levelében azt írja, hogy a KIMBA az önkényesen felállított kordonjával nemcsak tulajdont és törvényt sért, de a csepelieknek épült fitneszparkot is elérhetetlenné teszi. Márpedig az elkerített kondiparkhoz aztán végképp semmi köze a birkózóalapítványnak, azt három éve tízmillió forintból hozták létre a csarnok mellett, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből. A szervezet elnöke, Hatala József az átadáskor úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azért segít ilyen kondiparkok építésében, mert a sport értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak.

photo_camera A lezárt kondipark Fotó: Ábel Attila/Facebook

Borbély Lénárd polgármester a május 11-én kiküldött levelében az önkormányzat és az alapítvány közötti ráépítési szerződésre hivatkozva leírja:

az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont. Ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást.

A Csepel Infó szerint Németh Szilárd és a KIMBA nem reagált a polgármester és az alpolgármester leveleire. Hogy hogyan mérgesedett el a viszony a fideszes polgármester és a Fidesz alelnöke között, arról itt írtunk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt