Karácsony szerint szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídról tiltsák ki az autókat

május 18., szerda 15:02
6

A Telex megkérdezte Karácsony Gergelyt, mennyire támogatja a főváros a civil és zöld szervezetek friss kezdeményezését, hogy a felújított Lánchídról tiltsák ki a személyautókat, és csak buszok és kerékpárok mehessenek át a közúti részén.

A főpolgármester azt mondta, szólnak mellette érvek, a Lánchíd forgalma ugyanis minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja. Idén letelik a 18 hónap, ami alatt a főváros vállalta, hogy felújítja és a forgalom előtt megnyitja a hidat, de előtte Karácsony konzultálni fog a civil szervezetek javaslatáról a két érintett kerülettel (Várnegyed, Belváros-Lipótváros), még az ősszel.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A Pesti alsó rakpart autósok előtti lezárásáról Karácsony a lapnak azt mondta, a lépés a választási programjában szerepelt, és ő ezt a programot szeretné végrehajtani. Szerinte Budapest történelmi belvárosa sokkal több annál, hogy autópályaként tekintsünk rá, de nyitott a társadalmi vitára, amire van még idő, hiszen a beruházás csak a metrófelújítás után, 2023 második felében indulhat el. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt