Mészáros alapkezelője együttműködő magatartást tanúsított, ezért csak 10 milliós bírságot kapott az MNB-től

gazdaság
2022 május 18., 8:03
comments 5

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opus Global Alapkezelő Zrt.-t közel tízmillió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank az elektronikus portfólió-nyilvántartásra, az ügyfélmegbízások rögzítésére, illetve az informatikai tartalék szerver működésére vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt - közölte a jegybank. Például hiányosságot tártak fel az alapkezelő letétkezelői kapcsolatának dokumentáltságában.

photo_camera Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16. Fotó: Németh Dániel/444

Az MNB ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az Opus Global a vizsgálat során együttműködő magatartást tanúsított, s már a vizsgálat során intézkedéseket tett a feltárt hiányosságok kijavítására. Egészen pontosan 9,75 millió forint felügyeleti bírságot szabtak ki Mészáros Lőrinc alapkezelőjére. Az a napokban derült ki, hogy Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea 20 millió forintos órát visel, ha ebédelni megy.

Arról tegnap jelent meg hír, hogy degeszre tömték a Matolcsy család közelében működő magántőkealapokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt