Elon Muskra szerdán rátört a tweetelhetnék, bukott is gyorsan 12 milliárd dollárt

gazdaság
2022 május 19., 11:46
comments 8
link Forrás

Elon Musk Twitterezéssel töltötte a szerdáját, szokásos gondolatrohamában egyebek közt közölte, hogy a jövőben a republikánusokra kíván szavazni. Nem is akármiért. "A múltban a demokratákra szavaztam, mert (többnyire) ők voltak a a kedvesség pártja. De mostanra a megosztás és a gyűlölet pártjává váltak, így többé nem támogatom őket, hanem a republikánusokra fogok szavazni. Most pedig nézzük, hogy bontakozik ki ellenem a piszkos trükkök kampánya... 🍿" - tweetelte büszkén, hogy a jövőben a gyűlölet elleni harc jegyében azt a pártot támogatja majd, aminek a képviselői között QAnon-rajongó fehér nacionalisták is vannak, és aminek leghangosabb támogatói bőszen hirdetik "A nagy lakosságcsere" szélsőjobboldali konteóját arról, hogy a balosok/demokraták/Soros György/a zsidók mindenféle színesbőrűekre kívánják cserélni az Egyesült Államok őslakosságát, amely szerintük természetesen fehér európaiakból áll.

A nagy lakosságcsere elméletét Magyarországon Orbán Viktor hirdeti büszkén, aki legutóbb miniszterelnöki székfoglalójában emlegette fel ezt, csütörtök-pénteken pedig a legnagyobb amerikai konzervatív szervezet, a CPAC magyarországi konferenciáján cserélhet eszmét erről republikánus elvbarátaival.

Volt pár keresetlen szava arról is, hogy a befektetők egyre inkább figyelembe veszik a cégek elbírálásánál azok környezetvédelmi, társadalmi szerepvállalását is. Közben legfontosabb cége, a Tesla részvényárfolyama éves mélypontjára süllyedt, egy nap alatt 12,3 milliárd dollárnyi vagyonát elpárologtatva. Ugyancsak zuhant a Twitter árfolyama is, amiért eleve a tőzsdei árfolyamon felüli, 44 milliárd dolláros ajánlatot tett néhány hete. Majdnem annyit, amennyi vagyont vesztett a felvásárlási szándéka belengetése óta. A Bloomberg számításai szerint amióta ajánlatot tett a Twitterre, már 49 milliárdos bukóban van. Mondjuk még így is a világ leggazdagabb emberének számít 210 milliárd dolláros vagyonával, bár az év eleje óta már összesen 60,4 milliárd dollárt vesztett. (Via Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.