Fürjes Balázs Gulyás Gergely államtitkára lesz, Koncz Zsófia Palkovics minisztériumát igazgatja majd

május 19., csütörtök 15:36
2

Lassan kiderül, hogy kik lesznek a miniszterek helyettesei az új kormányban.

Van rögtön egy nagy hiányzó is: Németh Szilárd nem marad a honvédelmi minisztérium politikai államtitkára.

Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Az új miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf erre a posztra Vargha Tamást, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzését felelős államtitkárát kérte fel, aki korábban már betöltötte a HM parlamenti államtitkári posztját.

Vargha és Szalay-Bobrovniczky Fotó: Németh Dániel/444

A nagy lefokozás: a paksi beruházásért eddigi tárca nélküli miniszterként felelős Süli János a külügyminisztériumban, Szijjártó Péter alatt államtitkáraként folytatja a munkáját.

Palkovics László így frissített: Koncz Zsófia közigazgatási államtitkár lesz, Vitézy Dávid a közlekedésért, Steiner Attila az energetikáért és a klímaügyekért, Kutnyánszky Zsolt az iparpolitikáért, foglalkoztatásért, digitalizációért, Raisz Anikó a környezetvédelemért felel államtitkárként, a közigazgatási államtitkár pedig Gazsó Balázs lesz.

Vitézy Dávid, Koncz Zsófia, Palkovics László, Steiner Attila és Kutnyánszky Zsolt Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Gulyás Gergely elveszítette Orbán Balázs parlamenti államtitkárt - aki Orbán Viktor politikai igazgatója lett -, de jött helyette Fürjes Balázs, aki eddigi Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt. (Ez a terület Lázár Jánoshoz került.)

Fotó: Németh Dániel/444

Csák János innovációs és kulturális miniszter kulturális államtitkára Hoppál Péter lesz, aki a kampányban „polgári engedetlenségből” kihúzta a konnektorból a Pécs főterén felállított kivetítőt, amin az ellenzék kampányüzenetei futottak.

Ez pedig itt Lázár János csapata:

Fotó: Lázár János/Facebook

A korábbi államtitkára, Csepreghy Nándor lesz a miniszterhelyettes, Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője lesz a közigazgatási államtitkár, a beruházásokért Nagy Bálint keszthelyi fideszes országgyűlési képviselő, míg az építészet ügyéért Lánszki Regő építész felel. A kabinetfőnöke Kozma Dávid, sajtófőnöke pedig Krakkó Ákos lesz.

Pintér Sándor átveszi Kásler Miklós parlamenti államtitkárát, Rétvári Bencét és a minisztériumban dolgozik majd Fülöp Attila korábbi szociális ügyekért felelős államtitkár is, köznevelési államtitkárként pedig Maruzsa Zoltán folytatja.

Navracsics Tibor a leendő államtitkárait bemutatva elmondta: Ágostházy Szabolcs a jövőben is az uniós források területével foglalkozik, Mayer Gábor felel a területfejlesztésért, Latorcai Csaba pedig parlamenti államtitkárként dolgozik majd.

Nagy Márton tervei szerint helyettese és egyben egyik államtitkára Fónagy János lenne, másik két államtitkára pedig Lóga Máté és Túri Anikó.

Papp Károly eddig rendészeti államtitkár Rogán Antalnál folytatja, nagy feladatot kap. Rogánhoz kerültek ugyanis kibővített feladatkörrel a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, jelentősen bővül majd a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ feladatköre, és kialakítanak egy nemzeti információs központot is. Ezt fogja irányítani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt