Palkovics Lászlótól Csák Jánoshoz került a Fudan Egyetem

POLITIKA
2022 május 19., 18:59
comments 5

A kínai Fudan Egyetem magyarországi intézménye eddigi felelősétől, Palkovics Lászlótól átkerül Csák János felsőoktatást felügyelő miniszterhez - írja a HVG.hu.

Csák János miniszteri meghallgatása az Országgyűlés Népjóléti bizottságában, 2022. május 18-án.
photo_camera Csák János miniszteri meghallgatása az Országgyűlés Népjóléti bizottságában, 2022. május 18-án. Fotó: Németh Dániel/444

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter által benyújtott, a kormány új szerkezetével összefüggő módosításokat tartalmazó salátatörvényben az állt, hogy a Fudan továbbra is az iparügyekért felelős miniszterhez, az eddig a felsőoktatást is kezelő Palkovics Lászlóhoz tartozzon. A törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén azonban elfogadtak egy módosító csomagot, melynek egyik pontja megváltoztatja a kínai egyetem magyar intézményéért felelős személyt Csák Jánosra. A módosítóról kedden szavaznak.

Az új miniszter tegnapi bizottsági meghallgatásán azt mondta a Fudanról: keletre és nyugatra is nyitni kell, „ha ezeket a tudásokat nem hozzuk be, az olyan lenne, mintha önként levágnánk a fél karunkat”.

Csák János egyébként 2015 óta tagja a Bank of China közép-kelet európai igazgatótanácsának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.