Palkovics Lászlótól Csák Jánoshoz került a Fudan Egyetem

május 19., csütörtök 18:59
7

A kínai Fudan Egyetem magyarországi intézménye eddigi felelősétől, Palkovics Lászlótól átkerül Csák János felsőoktatást felügyelő miniszterhez - írja a HVG.hu.

Csák János miniszteri meghallgatása az Országgyűlés Népjóléti bizottságában, 2022. május 18-án. Fotó: Németh Dániel/444

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter által benyújtott, a kormány új szerkezetével összefüggő módosításokat tartalmazó salátatörvényben az állt, hogy a Fudan továbbra is az iparügyekért felelős miniszterhez, az eddig a felsőoktatást is kezelő Palkovics Lászlóhoz tartozzon. A törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén azonban elfogadtak egy módosító csomagot, melynek egyik pontja megváltoztatja a kínai egyetem magyar intézményéért felelős személyt Csák Jánosra. A módosítóról kedden szavaznak.

Az új miniszter tegnapi bizottsági meghallgatásán azt mondta a Fudanról: keletre és nyugatra is nyitni kell, „ha ezeket a tudásokat nem hozzuk be, az olyan lenne, mintha önként levágnánk a fél karunkat”.

Csák János egyébként 2015 óta tagja a Bank of China közép-kelet európai igazgatótanácsának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt