Szinte teljesen összeégett az a floridai férfi, akit tankolás közben sokkolóval akart elfogni egy rendőr

horror
2022 május 19., 17:32
comments 1

Még mindig kritikus állapotban van az a 26 éves floridai férfi, akit februárban ügyvédei szavaival élve „élve megfőztek”, amikor motorja tankolása közben lerohanta három rendőr és egyikük sokkolóval akarta ártalmatlanítani. Jean Barreto testének 75 százalékán harmadfokú égési sérülések keletkeztek.

A CBS Miami tudósítása szerint a február 27-i esetről készült biztonsági felvételen látható, hogy az egyik kút közelében lángok csapnak fel közvetlenül azután, hogy a rendőrök odarohannak a férfihoz. A seriff hivatala szerint azért próbálták letartóztatni Barretót, mert egy motorosokból álló csoport tagja volt, akik fegyverrel céloztak a megyében élő emberekre. Elmondásuk alapján Barreto elmenekült egy közúti ellenőrzésről, de a benzinkúton utolérték.

Egy szemtanú hallotta a sokkoló hangját, de a seriff nem erősítette meg, hogy valóban használtak ilyen eszközt. A tűzrendészeti hivatal jelentése szerint azonban „a tűz legvalószínűbb oka az volt, hogy a rendőrök a hivatal által kiadott sokkoló eszközt bevetve elektromos kisülést okoztak”, ami belobbantotta a benzint.

link Forrás

Barreto ügyvédje, Mark Nejame azt állítja, védencét hátulról lökte meg az egyik rendőr, ettől a motorja felborult, így Barretóra és a rendőrre ömlött a benzin. Ezután még három rendőr érkezett, akik közül az egyik bevetette a sokkolót. Ettől szinte a férfi egész teste lángokba borult, de az egyik rendőr testének fele is.

Barreto 10 hete van kórházban, még mindig kezelik. Ügyvédje közölte, kérni fogja, hogy a floridai bűnüldözési minisztérium vegye át a vizsgálatot. (CBS via RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.