Szinte teljesen összeégett az a floridai férfi, akit tankolás közben sokkolóval akart elfogni egy rendőr

május 19., csütörtök 17:32
1

Még mindig kritikus állapotban van az a 26 éves floridai férfi, akit februárban ügyvédei szavaival élve „élve megfőztek”, amikor motorja tankolása közben lerohanta három rendőr és egyikük sokkolóval akarta ártalmatlanítani. Jean Barreto testének 75 százalékán harmadfokú égési sérülések keletkeztek.

A CBS Miami tudósítása szerint a február 27-i esetről készült biztonsági felvételen látható, hogy az egyik kút közelében lángok csapnak fel közvetlenül azután, hogy a rendőrök odarohannak a férfihoz. A seriff hivatala szerint azért próbálták letartóztatni Barretót, mert egy motorosokból álló csoport tagja volt, akik fegyverrel céloztak a megyében élő emberekre. Elmondásuk alapján Barreto elmenekült egy közúti ellenőrzésről, de a benzinkúton utolérték.

Egy szemtanú hallotta a sokkoló hangját, de a seriff nem erősítette meg, hogy valóban használtak ilyen eszközt. A tűzrendészeti hivatal jelentése szerint azonban „a tűz legvalószínűbb oka az volt, hogy a rendőrök a hivatal által kiadott sokkoló eszközt bevetve elektromos kisülést okoztak”, ami belobbantotta a benzint.

Barreto ügyvédje, Mark Nejame azt állítja, védencét hátulról lökte meg az egyik rendőr, ettől a motorja felborult, így Barretóra és a rendőrre ömlött a benzin. Ezután még három rendőr érkezett, akik közül az egyik bevetette a sokkolót. Ettől szinte a férfi egész teste lángokba borult, de az egyik rendőr testének fele is.

Barreto 10 hete van kórházban, még mindig kezelik. Ügyvédje közölte, kérni fogja, hogy a floridai bűnüldözési minisztérium vegye át a vizsgálatot. (CBS via RTL)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt