Katar segítségével szakadna le az orosz gázról Németország

május 20., péntek 19:53
3

Energetikai partnerségről állapodott meg Németország és Katar. Olaf Scholz Berlinben tartott közös sajtótájékoztatót a katari emírrel, Tamím bin Hamád Al Táni sejkkel. A német kancellár azt mondta, Katar szerepe kulcsfontosságú lesz Németország energiastratégiájában, melynek célja, hogy csökkentsék az orosz gáztól való függőséget.

A katari emír közölte, reményei szerint Doha már 2024-ben megkezdheti az LNG, azaz cseppfolyósított gáz szállítását Berlinbe. Scholz azt mondta, az ország infrastrukturális fejlesztéseket fog végrehajtani, hogy képes legyen hajóval importálni a cseppfolyósított gázt.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta Ukrajna és más európai országok is nyomást gyakorolnak Németországra, hogy tegyen lépéseket az orosz gázimport kiváltására. Május elején az Alsó-Szászországban található Wilhelmshaven városában megkezdték az ország első úszó LNG-termináljának építési munkálatait. (CNN via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt