MNB: Járjon alanyi jogon az elektromosautó-vásárlás támogatása, ne kelljen pályázni

május 22., vasárnap 7:51
19

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja, hogy az elektromos gépjárművek támogatása ne pályázati, hanem alanyi jogon járjon új e-gépjármű vásárlása esetén, olvasható a jegybank Fenntartható egyensúly és felzárkózás címmel közzé tett 144 pontból álló javaslatcsomagjában az elektromobilitás részt szemlézte, amit a Villanyautósok vett észre.

A jegybank ezzel az intézkedéssel ösztönözné, hogy több elektromos gépjárműt vegyenek a magyarok. Magyarország eddig 15 milliárd forinttal támogatta az ilyen gépjárművek vásárlását, de ez nem tűnik elegendőnek, ugyanis még mindig sokkal kevesebb elektromos autót látni az utakon nálunk, int más európai országokban.

A jegybank programjában az is szerepel, hogy megtízszereznék a töltőszámot és töltőpontokat telepítenének elsősorban vidékre. Az új építésű lakóépületeket pedig állami támogatással segítenék, hogy töltési infrastruktúrát építhessenek ki. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt