Írogatta a leveleket Angela Merkelnek, hogy mindjárt itt a világvége

irodalom
2022 május 22., 17:44

Krasznahorkai László Herscht 07769 című elbeszélése kapta a 2022-es Libri irodalmi díjat, az elmúlt év legjobb könyvének járó elismerést. (Ez a zsűri díja, van közönségdíj is, azt idén Bődöcs Tibor nyerte el, a Mulat a Manézs című könyvével.)

Most díjazott könyvében Krasznahorkai az előző nagyregénye, a 2016-os Báró Wenckheim hazatér koncepcióját idézi fel újra: egy leszakadó kelet-európai városban, a bizonytalan minőségű múlton nosztalgiázó és önmagába zárkózó társadalmacska fasizálódik éppen.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.