Írogatta a leveleket Angela Merkelnek, hogy mindjárt itt a világvége

Lezárt tartalom a Kör tagjainak irodalom
2022 május 22., 17:44
comments 1

Krasznahorkai László Herscht 07769 című elbeszélése kapta a 2022-es Libri irodalmi díjat, az elmúlt év legjobb könyvének járó elismerést. (Ez a zsűri díja, van közönségdíj is, azt idén Bődöcs Tibor nyerte el, a Mulat a Manézs című könyvével.)

Most díjazott könyvében Krasznahorkai az előző nagyregénye, a 2016-os Báró Wenckheim hazatér koncepcióját idézi fel újra: egy leszakadó kelet-európai városban, a bizonytalan minőségű múlton nosztalgiázó és önmagába zárkózó társadalmacska fasizálódik éppen.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt