Négy irányból támadva sem tudták bevenni az oroszok Szeverodonyecket

háború
2022 május 22., 09:17
comments 4

Szeverodonyecket négy különböző irányból támadták meg az oroszok, de így sem tudtak betörni a városba, írta Szerhij Haidáj Luhanszk kormányzója a Telegrammon.

Hozzátette, hogy az oroszok továbbra is bombázzák a lakónegyedeket, és a közeli Liszichanszkba vezető hidat is megsemmisítették.

Haidáj pénteken jelentette, hogy az oroszok eltaláltak egy iskolát, amely óvóhelyként szolgált több mint 200 embernek, valamint legalább 60 otthont megrongáltak.

Oroszország szombat reggel Szeverodonyeck városát „azonnali taktikai prioritásainak” minősítette a brit védelmi minisztérium szerint. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.