A diósgyőri fociultrák hozták létre a magyar nemzetet végre egyesítő Nagy Műalkotást

MŰVÉSZET
2022 május 23., 07:56

Sok nemzet kultúrájában van jelen a sóvárgás valami nagyszabású, az egész kultúrkörnek ugyanazt jelentő, összegző jellegű műalkotás iránt. Gondolj például a Nagy Amerikai Regényre. Az ilyen műalkotás fontos vonása szokott lenni, hogy a valóságban sosem készül el. A Diósgyőr focicsapatának ultráit azonban nem nyomasztották ilyen félelmek, hanem fogták magukat és a magyar konceptualista művészet örökségét Joseph Kosuth falra írt szövegeinek hagyományával ötvözve létrehozták a lenti, ne féljünk kimondani, tökéletes műalkotást.

Ha van istene a magyaroknak, a diósgyőri stadion ezen szektorát azonnal kortárs múzeummá nyilvánítja a Diósgyőr tulajdonosa, aki nem más, mint Mészáros Lőrinc felcsúti csapatorvosa.

(Ha nem lennél otthon a kortárs magyar futballművészet finomságaiban, a diósgyőri ultrák azért dühösek, mert a csapatuk, hiába az övék az isten - vagyis a NER - pénze, mégsem tudott visszajutni a másodikból az első osztályba.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.