Donyeckben állítanák nemzetközi bíróság elé Azovsztal védőit

május 23., hétfő 9:11
16

A szakadár „Donyecki Népköztársaságban" tartják fogva az összes olyan katonát, akik Azovsztalnál kapituláltak - közölte az Interfax orosz állami hírügynökséggel Gyenyisz Pusilin, a de facto állam vezetője. Azt is mondta, a hadifoglyokat szintén Donyeckben állítanák nemzetközi bíróság elé, a törvényszék alapszabályán jelenleg is dolgoznak.

Az Azovstal védőinek kapitulációja után a halálbüntetés visszaállítását és a fogolycsere betiltását helyezték kilátásba az orosz törvényhozók.

Kapitulált ukrán katonák az Azovsztal acélgyár mellett, donyecki szakadár milicisták felügyelete alatt. Fotó: Sputnik via AFP

„A náci bűnözőket nem lehet elcserélni. Ezek háborús bűnösök, és mindent meg kell tennünk, hogy bíróság elé állítsuk őket” - mondta Vjacseszlav Volodin házelnök, aki támogatta az erről szóló javaslatot.

Leonyid Szluckij arra tett javaslatot a Duma külügyi bizottságában, hogy töröljék el a halálbüntetésekre bevezetett moratóriumot, így az Azov ezred tagjait egyből ki tudnák végezni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt