Bőségesen kapta a tízmilliókat a CÖF alapítványa, amiért kitette a Szerencsejáték Zrt. logóit

május 25., szerda 9:32
4

Az adatvédelmi hatóság felszólítására volt szükség, hogy az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. leánycége elárulja, milyen alapon adott két részletben 170 millió forintot a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának.

Mint az Átlátszó cikkéből kiderült, cserébe pusztán annyit kértek, használják a szerencsejátékos logót a meghívókon és a rendezvényeken. 2018-ban tízmilliót fizettek például azért, mert 15-20 alkalommal bekerült a cég logója az alapítvány hírlevelébe. Ugyanennyi járt azért, mert évi egy eseményükön felállítottak két szerencsejátékos roll-upot. 10 milliót adtak azért is, mert kitették a Szerencsejáték Zrt. bannerjét a civilosszefogas.hu-ra és a civilek.hu-ra. 2020-ban ennél is többet fizettek a „Civil Akadémia” nevű lapban megjelent hirdetésekért, és még többet azért, mert kitették a cég logóját a mini konzerváló berendezésekkel kapcsolatos sajtótájékoztatókon.

Ifjabb Lomnici Zoltán a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője, Csizmadia László, a CÖF elnöke és Kiszelly Zoltán politológus a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2021. január 25-én Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) 2018-ban 70 milliós, 2020-ban pedig 100 milliós támogatási szerződést kötött a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvánnyal (CÖKA). 2021-ben újabb 40 millió forintban állapodtak meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt