Elbocsátások kezdődtek a kormányközeli megyei lapoknál

propaganda
2022 május 26., 09:09
comments 15

A Media1 és a hvg.hu információi szerint elbocsátások kezdődtek a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks több megyei lapjánál. A hvg.hu a szegedi központú Délmagyarországról ír, ahonnan a lap szerint már a szerkesztőség közel felét elküldték. „Újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Csongrád-Csanád megyei laptól. A szerkesztőség így fél lábon fogja mostantól kiállítani a napilapot és az online tartalmakat” - írják. Úgy tudni, további két megyében is hasonló elbocsátás történt, de a cikkben nincs megnevezve, hogy melyik lapokról van szó.

Eközben a Media1 arról ír, hogy az ugyancsak KESMA-s Zalai Hírlap szerkesztőségéből szintén elküldtek a nagyjából 8 újságíróból 4-5-öt. „A leépítések mögött az áll, hogy a Mediaworksnél megvizsgálják, hogy mely lapok lennének életképesek állami hirdetések nélkül, tehát tisztán, piaci alapon. Azoknál a lapoknál, ahol az állam nélkül életképtelenek lennének, vagy komoly gondok adnák magukat, költségvágások vagy akár ennél súlyosabb lépések is lehetnek” - írja a Media1 belsős információkra hivatkozva.

A Mediaworkshöz tartozó megyei lapok címlapjai a 2018-as parlamenti választás előtti napon
photo_camera A Mediaworkshöz tartozó megyei lapok címlapjai a 2018-as parlamenti választás előtti napon Fotó: 444

A Mediaworks vidéki hálózatát és más megyei lapokat 2016-ban kebelezte be a kormánypropaganda. Azóta többször is előfordult, hogy egységesen ugyanaz az Orbán-interjú szerepelt a címlapjaikon a kampány során.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.