Ha Oroszország győzni tud Ukrajnában, az a harmadik világháború kezdetével lesz egyenértékű

háború
2022 május 27., 10:00
comments 11

Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a harmadik világháborút, Ukrajna győzelme Oroszország felett, állítja Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó. Ha Oroszország nyeri a háborút, akkor újabb világháború kezdődik. Podoljak erről egy televíziós műsorban beszélt.

„Ha Oroszország nem veszít, akkor a revansizmus és a sovinizmus még nagyobb méreteket ölthet – fejtegette a tanácsadó a Korrespondent.net összefoglalója szerint. – Ebben az esetben a harmadik világháború, amitől annyira fél mindenki, garantáltan ki fog törni – folytatta. – Oroszország ekkor még sokkal jobban fog bennünket gyűlölni, mert már most megaláztuk, és bebizonyítottuk, hogy a hadserege nem a második legerősebb a világon, ezért bosszút akarnak állni.”

photo_camera Folytatódik Szeverodonyeck ostoma 2022. május 27-én Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Podoljak szerint az oroszok immár az összes katonai forrásukat bevetették, hogy minél nagyobb területeket hasítsanak ki Ukrajnából.

„Rendívül intenzív harci cselekmények zajlanak – mondta. – Ma arról beszélni, hogy bármilyen megállapodást kössünk a háború végeztével, lehetetlen. Akkor is, ha jelenleg is folyik a diplomáciai munka a politikai tanácsadók szintjén a lehetséges garanciákról.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.