Texasi iskolai mészárlás: hiába hívtak segítséget a gyerekek, a rendőrök a folyosón vártak

külföld
2022 május 28., 06:25

Legalább nyolcszor hívták a gyerekek a rendőrséget abból a texasi osztályteremből, ahol kedden lövöldözni kezdett egy tizennyolc éves férfi. Ekkor nagyjából húsz rendőr várakozott a folyosón, mégis majdnem egy órába telt, mire lelőtték az elkövetőt. Salvador Ramos 19 gyerekkel és két tanárral végzett.

Steven McCraw, a texasi közbiztonsági hatóság vezetője pénteken elismerte, rossz döntést hoztak a várakozással, de a helyszíni parancsnok úgy gondolta, a tettes ekkorra elbarikádozta magát odabent, és a gyerekek már nincsenek életveszélyben. Az időt felkészülésre akarta használni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.