„Ha hagynánk, hogy Oroszország nyerjen, az visszavetné az emberiséget a sötét középkorba”

háború
2022 május 29., 16:22
comments 1

„Az ukrajnai háború nem lokális konfliktus, hanem arról szól, hogy milyen lesz holnap a világ” – írta a Twitteren Mihajlo Podoljak. Az ukrán elnök tanácsadója abból kiindulva jutott el a következtetésig, hogy úgymond orosz „ügynökök” azt a felvetést erőltetik, miszerint miért fordít a világ nagyobb figyelmet Ukrajnára, mint Afrikára vagy a Közel-Keletre.

Podoljak úgy látja, azok után, hogy Oroszország megnyerné a háborút, bármelyik autokrata azt gondolhatná, érdemes területi konfliktusokat generálnia és országokat szétszakítania. „Oroszország megállítása minden civilizált államnak érdekében áll” – tette hozzá.

Füst- és porfelhő Szeverodoneck városa fölött. A legkeletibb, még ukrán kézen lévő várost napok óta folyamatosan bombázzák az oroszok.
photo_camera Füst- és porfelhő Szeverodoneck városa fölött. A várost folyamatosan támadják az oroszok Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

„Ha hagyjuk, hogy az oroszok nyerjenek, kinyitjuk Pandora szelencéjét” – vonta le a fenyegető tanulságot.

Az ukrán elnöki tanácsadó a minap arról elmélkedett, hogy az orosz győzelem egyenértékű lenne a harmadik világháború kitörésével, mivel tovább növelné a revansizmust és a sovinizmust.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.