Festményhamisítókat fogott el a rendőrség

MŰVÉSZET
május 30., 9:29
comments 24

Hamis festményeket foglalt le a rendőrség, Munkácsy, Gulácsy, Vaszary, Caravaggio, Picasso és Rubens képeit másolták le a csalók. Volt olyan festmény, amiről több reprodukció is készült, ezeket mind eredetiként akarták eladni. A becsült összkár félmilliárd forintra tehető.

A festményhamisításokban nemcsak amatőr festők, illetve műgyűjtők, de még szakértők, művészettörténészek és galériák is érintettek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály – aminek rövidítése is megjegyezhetetlenül hosszú: KR NNI NYFO VVO – Műkincsvédelmi Alosztálya folytat büntetőeljárást jelentős kárt okozó bűnszövetségben elkövetett csalás gyanúja miatt.

A KR NNI NYFO VVO Műkincsvédelmi Alosztálya április végén nyolc megyében, egyszerre 21 helyszínen tartott kutatásokat összesen 120 rendőr segítségével, az ügyben összesen 17 ember érintett. 120 festményt, hamis szakértői véleményeket és hamis múzeumi pecsétet is lefoglaltak. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt