Festményhamisítókat fogott el a rendőrség

MŰVÉSZET
2022 május 30., 09:29
comments 21

Hamis festményeket foglalt le a rendőrség, Munkácsy, Gulácsy, Vaszary, Caravaggio, Picasso és Rubens képeit másolták le a csalók. Volt olyan festmény, amiről több reprodukció is készült, ezeket mind eredetiként akarták eladni. A becsült összkár félmilliárd forintra tehető.

A festményhamisításokban nemcsak amatőr festők, illetve műgyűjtők, de még szakértők, művészettörténészek és galériák is érintettek.

link Forrás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály – aminek rövidítése is megjegyezhetetlenül hosszú: KR NNI NYFO VVO – Műkincsvédelmi Alosztálya folytat büntetőeljárást jelentős kárt okozó bűnszövetségben elkövetett csalás gyanúja miatt.

A KR NNI NYFO VVO Műkincsvédelmi Alosztálya április végén nyolc megyében, egyszerre 21 helyszínen tartott kutatásokat összesen 120 rendőr segítségével, az ügyben összesen 17 ember érintett. 120 festményt, hamis szakértői véleményeket és hamis múzeumi pecsétet is lefoglaltak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.