Négyszer tett feljelentést volt párja ellen a meggyilkolt lányok anyja, kétszer távoltartást is kért

bűnügy
2022 május 30., 18:45
comments 26

2019 óta négyszer tett feljelentést volt párja ellen az édesanya, akinek lányait láthatáson gyilkolta meg az apjuk, derül ki az RTL Híradó riportjából. Három ügyben el is marasztalták a férfit.

A nő kétszer távoltartási végzést is kért, az első ügyben ezt nem látta megalapozottnak a hatóság. Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője szerint a második ügyben, 2019 októberében a két fél megegyezett a bíróság előtt, ezért a bíróság nem rendelt el távoltartást.

Az RTL Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt is megszólaltatta, aki azt mondta, a magyar kormány álláspontja egyértelmű, „nincs helye a legapróbb bántalmazásnak sem, ebben nincs pardon, és ebben nincs kis mértékű bántalmazás sem, zéró tolerancia van. Így működtünk eddig, és ezután is így fogunk működni.”

A gyászoló édesanya a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány vezetőjével, Mérő Verával tartja a kapcsolatot, ő nyilatkozott az RTL-nek. Mérő azt mondta, a nő még az első gyászsokkban van. „Ez a szakasz a legkritikusabb, ezen ha túlesik, akkor lehet bármiféle rehabilitációról beszélni, de hát létezik-e rehabilitáció egy ilyen tragédia után?”

A riport szerint a közösségi médiában sokan az anyát támadják, amiért elengedte lányait a láthatásra, Mérő Vera szerint viszont a nő nem tehetett mást. Elmondta, ha az anya ilyen helyzetben akadályozza a bíróság által megítélt láthatást, akkor több százezres pénzbüntetésre vagy akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat.

Múlt csütörtökön találta meg a rendőrség két tizenéves lány holttestét egy aszódi társasház egyik lakásában. A lányokat napokkal előtte gyilkolhatta meg az apjuk, azon az estén, amikor láthatásra érkeztek hozzá. A két lány anyja napokkal korábban értesítette a rendőrséget, keresték is az apjuknál a gyerekeket, de csak kopogtattak, nem kísérelték meg az erőszakos bejutást.

Lányai meggyilkolása után a férfi Adácson vonat elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, de életben maradt. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, az RTL információi szerint még mindig nincs olyan állapotban, hogy ki tudják hallgatni a nyomozók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.