Négyszer tett feljelentést volt párja ellen a meggyilkolt lányok anyja, kétszer távoltartást is kért

bűnügy
május 30., 18:45
comments 26

2019 óta négyszer tett feljelentést volt párja ellen az édesanya, akinek lányait láthatáson gyilkolta meg az apjuk, derül ki az RTL Híradó riportjából. Három ügyben el is marasztalták a férfit.

A nő kétszer távoltartási végzést is kért, az első ügyben ezt nem látta megalapozottnak a hatóság. Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője szerint a második ügyben, 2019 októberében a két fél megegyezett a bíróság előtt, ezért a bíróság nem rendelt el távoltartást.

Az RTL Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt is megszólaltatta, aki azt mondta, a magyar kormány álláspontja egyértelmű, „nincs helye a legapróbb bántalmazásnak sem, ebben nincs pardon, és ebben nincs kis mértékű bántalmazás sem, zéró tolerancia van. Így működtünk eddig, és ezután is így fogunk működni.”

A gyászoló édesanya a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány vezetőjével, Mérő Verával tartja a kapcsolatot, ő nyilatkozott az RTL-nek. Mérő azt mondta, a nő még az első gyászsokkban van. „Ez a szakasz a legkritikusabb, ezen ha túlesik, akkor lehet bármiféle rehabilitációról beszélni, de hát létezik-e rehabilitáció egy ilyen tragédia után?”

A riport szerint a közösségi médiában sokan az anyát támadják, amiért elengedte lányait a láthatásra, Mérő Vera szerint viszont a nő nem tehetett mást. Elmondta, ha az anya ilyen helyzetben akadályozza a bíróság által megítélt láthatást, akkor több százezres pénzbüntetésre vagy akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat.

Múlt csütörtökön találta meg a rendőrség két tizenéves lány holttestét egy aszódi társasház egyik lakásában. A lányokat napokkal előtte gyilkolhatta meg az apjuk, azon az estén, amikor láthatásra érkeztek hozzá. A két lány anyja napokkal korábban értesítette a rendőrséget, keresték is az apjuknál a gyerekeket, de csak kopogtattak, nem kísérelték meg az erőszakos bejutást.

Lányai meggyilkolása után a férfi Adácson vonat elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, de életben maradt. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, az RTL információi szerint még mindig nincs olyan állapotban, hogy ki tudják hallgatni a nyomozók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt