Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Sanghajban feloldják a cégekre vonatkozó korlátozásokat

A sanghaji hatóságok bejelentették, hogy szerdától feloldják a vállalkozásokra vonatkozó járványügyi korlátozásokat és a város gazdaságának támogatására vonatkozó terveiket is bemutatták. A kereskedelmi központban két hónapja szigorú zárlat van érvényben.

Ezt azután jelentették be, hogy vasárnap a hivatalos adatok szerint a napi új koronavírusos megbetegedések száma 122-re csökkent az előző napi 170-ről. Sanghajban nemrég kezdték megnyitni a metrókat is, a 20 lezárt metróvonalból 4-et nyitottak újra, és újra elindulhatott 273 buszjárat is.

photo_camera Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

Wu Qing alpolgármester bejelentése szerint feloldják az „észszerűtlen korlátozásokat” a vállalatoknál a munka és a termelés újraindítása érdekében. Június 1-jétől a vállalatoknak már nem kell „fehérlistán” szerepelniük ahhoz, hogy újraindíthassák a termelést.

Az új intézkedések között szerepel az autóvásárlókra kivetett egyes adók csökkentése, az önkormányzati kötvénykibocsátás felgyorsítása és az építési projektek engedélyezésének felgyorsítása. A tervek szerint azok, akik elektromos autóra váltanak, 1500 dolláros támogatást igényelhetnek majd.

A bankokat arra kérik, hogy összesen 15 milliárd dollár értékben újítsák meg idén a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hiteleket. Ezzel egyidőben utalványokat osztanak ki a kiskereskedők és az online kereskedelmi platformok támogatására, főként a kulturális, idegenforgalmi és fitnesziparban működő vállalkozások számára. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt