Szárnyal a 2rule

gazdaság
május 30., 15:55
comments 5

Fennállása legjobb évét zárta tavaly Mészáros Lőrinc sportruházatot gyártó cége, derül ki a Magyar Sportmárka Zrt. friss mérlegéből. Olyan nagyon azért nem régen varrják a 2Rule-t, 2017 végén alapították a céget, 2018-ban már ebben futott ki több csapat a pályára az NBI-ben.

photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Tavaly a Magyar Sportmárka Zrt. 557 milliós forgalmat bonyolított, ebből 138 milliós hasznot csináltak.

A sportruházat gyártása nem Mészáros ötlete volt, hanem Kővári Ágnesé, de az ő 30 százalékos tulajdonrészét kivásárolta a felcsúti milliárdos 2018 őszén.

Az mfor.hu vette észre, hogy a 138 milliós profitból az MSM tavaly törleszthette a személyesen Mészáros Lőrinctől kapott kölcsönét. Így is maradt még egy törlesztendő kölcsön, amit Mészáros cégétől, a Talentis Grouptól is kaptak, ez 2023-ban jár le.

Nemcsak itthon, hanem külföldön is adtak el sportruházatot. Az EU-n belülre 83 millió forint értékben. Ez praktikusan egyrészt a horvátországi Eszék focicsapata lehet, amelyik 2rule-ban lép pályára. A klub tulajdonosa Mészáros Lőrinc volt, de összeférhetetlenség miatt kénytelen volt kiszállni. Azért ott maradt a közelben. De 2rule-t visel az FK Csíkszereda is. Az erdélyi csapat azután váltott Mészáros sportmárkájára, hogy ötmilliárdot kapott a magyar kormánytól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt