Szárnyal a 2rule

gazdaság
2022 május 30., 15:55
comments 5

Fennállása legjobb évét zárta tavaly Mészáros Lőrinc sportruházatot gyártó cége, derül ki a Magyar Sportmárka Zrt. friss mérlegéből. Olyan nagyon azért nem régen varrják a 2Rule-t, 2017 végén alapították a céget, 2018-ban már ebben futott ki több csapat a pályára az NBI-ben.

photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Tavaly a Magyar Sportmárka Zrt. 557 milliós forgalmat bonyolított, ebből 138 milliós hasznot csináltak.

link Forrás

A sportruházat gyártása nem Mészáros ötlete volt, hanem Kővári Ágnesé, de az ő 30 százalékos tulajdonrészét kivásárolta a felcsúti milliárdos 2018 őszén.

Az mfor.hu vette észre, hogy a 138 milliós profitból az MSM tavaly törleszthette a személyesen Mészáros Lőrinctől kapott kölcsönét. Így is maradt még egy törlesztendő kölcsön, amit Mészáros cégétől, a Talentis Grouptól is kaptak, ez 2023-ban jár le.

Nemcsak itthon, hanem külföldön is adtak el sportruházatot. Az EU-n belülre 83 millió forint értékben. Ez praktikusan egyrészt a horvátországi Eszék focicsapata lehet, amelyik 2rule-ban lép pályára. A klub tulajdonosa Mészáros Lőrinc volt, de összeférhetetlenség miatt kénytelen volt kiszállni. Azért ott maradt a közelben. De 2rule-t visel az FK Csíkszereda is. Az erdélyi csapat azután váltott Mészáros sportmárkájára, hogy ötmilliárdot kapott a magyar kormánytól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.