Egyre jobb biznisz Scheer Sándornak a magyar Meki

június 1., szerda 10:00
6

Sok hamburger fogyott 2021-ben, emiatt pedig nagyon jó évet zárt a magyarországi McDonald’sek tulajdonosa - derül ki a Progress Étteremhálózat Kft. beszámolójából. A cég tulajdonosa Scheer Sándor, a közbeszerzéseken taroló Market Zrt. társtulajdonosa és vezetője.

Michael Keaton mint Raymond A. Krok átad egy minnesotai McDonald's éttermet Az alapító című filmben (Fotó: Faliro House Productions / Filmnation) Fotó: Daniel Mcfadden

A legfontosabb számok: az árbevétel 51,3 milliárd forint lett, ami rekord, 2019-ben is csak 41 milliárd forint volt. A profit pedig 6,7 milliárd forint, ami szintén abszolút rekord. A pénzt Scheer Sándor nem vette ki a cégből. Egyre nő a hálózat: 2021 végén 97 étterem működött, de március elején Zalaegerszegen nyitotta meg 99. magyarországi éttermét a McDonald's, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei.

Az amerikai gyorsétterem-óriás McDonald's amúgy kivonult az orosz piacról, és eladja az egyre inkább elszigetelődő országban lévő üzletágát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt