Egyre jobb biznisz Scheer Sándornak a magyar Meki

gasztronómia
2022 június 01., 10:00

Sok hamburger fogyott 2021-ben, emiatt pedig nagyon jó évet zárt a magyarországi McDonald’sek tulajdonosa - derül ki a Progress Étteremhálózat Kft. beszámolójából. A cég tulajdonosa Scheer Sándor, a közbeszerzéseken taroló Market Zrt. társtulajdonosa és vezetője.

Michael Keaton mint Raymond A. Krok átad egy minnesotai McDonald's éttermet Az alapító című filmben (Fotó: Faliro House Productions / Filmnation)
photo_camera Michael Keaton mint Raymond A. Krok átad egy minnesotai McDonald's éttermet Az alapító című filmben (Fotó: Faliro House Productions / Filmnation) Fotó: Daniel Mcfadden

A legfontosabb számok: az árbevétel 51,3 milliárd forint lett, ami rekord, 2019-ben is csak 41 milliárd forint volt. A profit pedig 6,7 milliárd forint, ami szintén abszolút rekord. A pénzt Scheer Sándor nem vette ki a cégből. Egyre nő a hálózat: 2021 végén 97 étterem működött, de március elején Zalaegerszegen nyitotta meg 99. magyarországi éttermét a McDonald's, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei.

Az amerikai gyorsétterem-óriás McDonald's amúgy kivonult az orosz piacról, és eladja az egyre inkább elszigetelődő országban lévő üzletágát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.