Komlón csak napi hét és fél órában működik a sürgősségi betegellátó ambulancia, mert nincs rá több pénz

június 1., szerda 15:28
10

Jelentősen rövidül a sürgősségi betegellátó ambulancia nyitvatartása a komlói kórházban: a belgyógyászati eseteket csak hétköznapokon reggel 8 és délután fél 4 között látják el - tudta meg az ATV Híradója. Minden más időszakban Pécsre kell menniük a betegeknek (ahogy ma kiderült, Mohácsról is Pécsre kell menniük a szülő nőknek).

A Komlói Egészségcentrum épülete Fotó: www.komloikorhaz.hu

A kórház bejáratán a következő felirat olvasható: „ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akut belgyógyászati ellátást az intézmény”. Az ATV kereste ez ügyben a komlói kórház igazgatóságát, de nem nyilatkoztak.

Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője szerint ez azért alakult így, mert nincs pénz: „Az ilyen kisebb kórházak nem tudják azt a bért megfizetni az orvos részére, amit egy nagyobb kórház vagy ellátási központ meg tud fizetni. Éppen ezért hátrányba kerülünk, a pénz még mindig hiányzik az egészségügyből.”

Komló fideszes polgármestere, Polics József viszont azt mondta, nem kell aggódni, a kieső időszakra még ott van a városban működő gyermek- és felnőttorvosi ügyelet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt