Komlón csak napi hét és fél órában működik a sürgősségi betegellátó ambulancia, mert nincs rá több pénz

Egészségügy
2022 június 01., 15:28
comments 9

Jelentősen rövidül a sürgősségi betegellátó ambulancia nyitvatartása a komlói kórházban: a belgyógyászati eseteket csak hétköznapokon reggel 8 és délután fél 4 között látják el - tudta meg az ATV Híradója. Minden más időszakban Pécsre kell menniük a betegeknek (ahogy ma kiderült, Mohácsról is Pécsre kell menniük a szülő nőknek).

photo_camera A Komlói Egészségcentrum épülete Fotó: www.komloikorhaz.hu

A kórház bejáratán a következő felirat olvasható: „ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akut belgyógyászati ellátást az intézmény”. Az ATV kereste ez ügyben a komlói kórház igazgatóságát, de nem nyilatkoztak.

Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője szerint ez azért alakult így, mert nincs pénz: „Az ilyen kisebb kórházak nem tudják azt a bért megfizetni az orvos részére, amit egy nagyobb kórház vagy ellátási központ meg tud fizetni. Éppen ezért hátrányba kerülünk, a pénz még mindig hiányzik az egészségügyből.”

Komló fideszes polgármestere, Polics József viszont azt mondta, nem kell aggódni, a kieső időszakra még ott van a városban működő gyermek- és felnőttorvosi ügyelet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.