Lemond Jakab Péter kommunikációs tanácsadója, Molnár Enikő

POLITIKA
2022 június 01., 18:07

Lemond Jakab Péter Jobbik-elnök egyik legközelebbi munkatársa, Molnár Enikő, erről már értesítette a párt vezetését is – tudta meg a Magyar Hang. Molnár mindössze annyit közölt a lappal, hogy a munkáltatója beleegyezése nélkül nem nyilatkozhat.

Molnár Enikő volt Jakab egyik legfőbb kommunikációs tanácsadója, majd kabinetvezetője, akivel együtt kezelték a politikus közösségi oldalát, és együtt találták ki a politikai akciókat is. (Erről bővebben tavaly tapolcai kampányriportjában írt Plankó Gergő.)

Molnár Enikő, Jakab Péter és Rig Lajos egy tapolcai kampányrendezvényen 2021. júliusában.
photo_camera Molnár Enikő, Jakab Péter és Rig Lajos egy tapolcai kampányrendezvényen 2021. júliusában. Fotó: botost/444.hu

A Magyar Hang azt írja, Molnár személye lehet a Jobbikon belüli csatározás egyik fő kiváltója. A beszámolók alapján Molnár Enikő megnövekedett befolyása ellen fellázadt több elnökségi- és frakciótag.

A kormánymédia hónapok óta azzal támadja Jakab Pétert, hogy viszonya van Molnár Enikővel, illetve hogy valójában a nő irányítja a pártot helyette. Nemrég például azt írta a Bors, hogy Molnár Enikő igyekezett eltussolni azt az ügyet, amikor egy jobbikos politikus egy rendezvényen meg akarta erőszakolni egy másik jobbikos élettársát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.