Van egy cég, amelyik odaadta Rogán Antalnak a komplett éves bevétele több mint felét

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 június 01., 06:32
comments 16

Elég nagy meglepetést okozott, amikor Rogán Antalról 2016 nyarán kiderült, hogy feltaláló. A Népszabadság írta meg annak idején, hogy az akkor éppen frakcióvezető Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, nem egyedül, hanem Csik Balázzsal és Lengyel Csabával együtt.

Rogán fogékonysága az informatika iránt addig kevéssé volt ismert, és azóta sem sok jelét látni. Pénzügyi végzettsége van, és legalább az kiderült, hogy a pénzhez tényleg van érzéke, ez a találmány is bizonyítja: a feltalálók közül toronymagasan ő járt a legjobban.

A cég, amely a találmányt még 2016-ban megvásárolta, még 2021-ben is éves teljes bevétele 57 százalékát fizette ki Rogánnak, a harmadfeltalálónak.

A Mobilsign Kft.-ről van szó.

A cég most leadott mérlege szerint a teljes bevételük tavaly 721 millió forint volt. Ennek a nagy részét, 408 millió forint kifizették „találmányhasznosítási díjként” Rogán Antalnak. Öt évvel a találmány megvásárlása után.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt