Van egy cég, amelyik odaadta Rogán Antalnak a komplett éves bevétele több mint felét

POLITIKA
2022 június 01., 06:32
comments 16

Elég nagy meglepetést okozott, amikor Rogán Antalról 2016 nyarán kiderült, hogy feltaláló. A Népszabadság írta meg annak idején, hogy az akkor éppen frakcióvezető Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, nem egyedül, hanem Csik Balázzsal és Lengyel Csabával együtt.

Rogán fogékonysága az informatika iránt addig kevéssé volt ismert, és azóta sem sok jelét látni. Pénzügyi végzettsége van, és legalább az kiderült, hogy a pénzhez tényleg van érzéke, ez a találmány is bizonyítja: a feltalálók közül toronymagasan ő járt a legjobban.

A cég, amely a találmányt még 2016-ban megvásárolta, még 2021-ben is éves teljes bevétele 57 százalékát fizette ki Rogánnak, a harmadfeltalálónak.

A Mobilsign Kft.-ről van szó.

A cég most leadott mérlege szerint a teljes bevételük tavaly 721 millió forint volt. Ennek a nagy részét, 408 millió forint kifizették „találmányhasznosítási díjként” Rogán Antalnak. Öt évvel a találmány megvásárlása után.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.