Több mint egy évet ült rács mögött a megasztáros Fekete Dávid, most kiengedik, de nem mehet sehova

bűnözés
2022 június 02., 16:22
comments 2

Megszüntette a bíróság a csalással gyanúsított énekes letartóztatását – írja hírében a Győri Törvényszék. A járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb „a foganatba vételtől számított 4 hónapig” elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét. A bűnügyi felügyelet keretében magatartási szabályként írta elő, hogy a gyanúsított a tartózkodási helyét csak külön engedéllyel hagyhatja el.

Idézet: „A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapítható, ugyanakkor az eljárás jelen szakaszában a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsítottat illetően már nem kizárólag csak a legsúlyosabb, személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazásával biztosíthatók.”

Fekete Dávidot – úgy is, mint győri autókereskedőt, akit korábban a Megasztár tehetségkutató műsorban ismerhetett meg a közönség, és aki jó kapcsolatokat ápol a Hit Gyülekezetével – 2021 májusában vették őrizetbe. Akkor azt írtuk: hónapok óta pletykálták, hogy átverhetett sokakat, és végül maga jelentette be, hogy valóban sok száz milliós adósságba keveredett. A rendőrség azután jelent meg nála, hogy csalás miatt több károsult feljelentést tett ellene.

Fekete Dávid korábban azt mondta, több rossz döntést hozott, de akkor még abban bízott, helyre lehet hozni a hibákat.

Röviddel később kiderült, hogy egy drogdílert is lehúzott 120 millió forintra. A Blikk cikke szerint 2018-ban hirtelen rengeteg új autó jelent meg Fekete telephelyén, később kiderült, hogy 120 millió forintot kért kölcsön egy drogkereskedelemért elítélt személytől. A lap információi szerint Fekete a pénzt autókra költötte, de a kölcsönt nem tudta visszafizetni.

A Blikk azt írta, nem a szóban forgó drogkereskedő volt az egyetlen, akinek a volt megasztáros tartozott, folyamatosan tologatta a hiteleket, volt, hogy több tucatnyi embernek lógott komolyabb összeggel, de arra mindig figyelt, ki az a néhány ember, akinek nem szabad hosszabb ideig tartoznia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.