Fájdalmai miatt a sebészét akarta meggyilkolni az oklahomai merénylő

külföld
2022 június 03., 04:19
comments 10

Az oklahomai rendőrség közleménye szerint az a fegyveres támadó, aki szerdán három kórházi alkalmazottat, illetve egy pácienst gyilkolt meg a város kórházában, elsősorban azt a sebészt akarta megölni, aki korábban a hátát operálta. Preston Phillips doktor is egyike volt a megölt embereknek, írja a BBC.

A Saint Francis kórház egyik alkalmazottja a rendőrségi sajtótájékoztató alatt
photo_camera A Saint Francis kórház egyik alkalmazottja a rendőrségi sajtótájékoztató alatt Fotó: J PAT CARTER/Getty Images via AFP

A támadó a merényletsorozat után magával is végzett a helyszínen. Kiderült az is, hogy félautomata AR 15-ös fegyverét órákkal a merénylet előtt vásárolta.

A rendőrség közleménye szerint a támadó a sebészt okolta a folyamatos gerincfájdalmaiért. A férfit május 19-én operálták a kórházban, távozása után többször is betelefonált, mert fájdalmai voltak, és további kezeléseket kért. Azt egyelőre nem tudni, hogy járt is-e azóta a kórházban kezelésen.

A helyszínen a gyilkos által hátrahagyott levél egyértelművé tette, hogy azért érkezett a kórházba, hogy meggyilkolja a sebészt és bárki mást is, aki az útjába kerül. Szerda délután a rendőrség három perccel az első bejelentés után a kórházba érkezett, feltételezések szerint ezért nem lett még több áldozata a merényletnek. A négy áldozat mellett tíz sérültről tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.