Cáfolja az OMV, hogy ellátási gondokat okozna a schwechati finomító elhúzódó felújítása

külföld
2022 június 05., 08:25
comments 4

Cáfolta az RTL Klubnak az OMV, hogy a a schwechati finomító elhúzódó felújítása üzemanyagellátási gondokat okozna Magyarországon. Pénteken a Világgazdaság írt arról, hogy nem várt problémák miatt heteket csúszik a karbantartás miatt leállított olajfinomító újraindítása.

2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során

- indokolta a késedelmet a cég. A probléma kijavításán dolgoznak, a finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és

„az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására”.

Hozzátették: nem tervezik a magyarországi kutak bezárását, mindent megtesznek az ellátás érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt