Cáfolja az OMV, hogy ellátási gondokat okozna a schwechati finomító elhúzódó felújítása

külföld
2022 június 05., 08:25

Cáfolta az RTL Klubnak az OMV, hogy a a schwechati finomító elhúzódó felújítása üzemanyagellátási gondokat okozna Magyarországon. Pénteken a Világgazdaság írt arról, hogy nem várt problémák miatt heteket csúszik a karbantartás miatt leállított olajfinomító újraindítása.

2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során

- indokolta a késedelmet a cég. A probléma kijavításán dolgoznak, a finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és

„az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására”.

Hozzátették: nem tervezik a magyarországi kutak bezárását, mindent megtesznek az ellátás érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.