Boris Johnson megnyerte a bizalmi szavazást

külföld
2022 június 06., 20:11

211 konzervatív képviselő szavazott mellette, 148 ellene, így megnyerte az ellene indított bizalmi szavazást Boris Johnson brit kormányfő.

A bizalmi szavazásig azért jutottak el, mert az elmúlt hetekben kiderült, hogy Boris Johnson hivatalban és más kormányintézményekben bulikat tartottak a koronavírus-korlátozások idején, nem egyszer a miniszterelnök részvételével. A „partygate” néven emlegetett ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult - fordulatait itt foglaltuk össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.