Teljesen fogalmatlanra püföltek a ringben egy dél-afrikai bokszolót

sport
2022 június 06., 17:55

Kórházba szállították Simiso Buthelezi könnyűsúlyú dél-afrikai bokszolót, miután a Siphesihle Mntungwa elleni mérkőzés 10. menetében egy ütés után úgy megszédült, hogy a meccs újraindítása után öntudatlanul egy üres sarkot kezdett el öklözni.

link Forrás

A jelenet érdekessége az, hogy épp Buthelezi visz végig egy szép támadást, ami után a bíró meg kell állítsa a mérkőzést, mielőtt a két bokszolót ismét összeereszti.

Az akció elején viszont Buthelezi is bekap egy egyenest, ami csak másodpercekkel később érezteti igazán a hatását. Akkor viszont olyannyira, hogy azt se tudja, melyik sarokba forduljon. Végül egy üres sarkot vesz célba, és a levegőt kezdi el püfölni.

A játékvezető gyorsan érzékelte, hogy baj van, és azonnal véget vetett a meccsnek.

A bokszolót kórházban ápolják, és mesterséges kómába is helyezték. A hírek szerint stabil állapotban van, de néhány napig megfigyelés alatt tartják. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.