Az MSZP a tanári bérekhez kötné Orbán Viktor fizetésemelését

belföld
2022 június 08., 11:46
comments 17

Módosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, melynek lényege, hogy ha a miniszterelnök fizetését a házelnök fizetéséhez kötik, akkor tegyék ezt meg a pedagógusok bérével is. Orbán Viktor havi 1,5 millió forintos fizetését ugyanis épp most készül Kövér Lászlóéval megegyező szintre, vagyis közel 3,5 millió forintra emelni a kormány. Tóth szerint „méltatlan és elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány magára hagyja a pedagógusokat, nem biztosítja számukra a tisztességes megélhetés feltételeit”.

Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben.
photo_camera Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben. Fotó: BART MAAT/ANP via AFP

Az MSZP javaslata alapján „a miniszterelnök - és az Országgyűlés elnöke - fizetése nem haladhatja meg a kezdő tanári fizetés 6,67-szeresét, vagyis ez utóbbinak minden esetben el kellene érnie a miniszterelnöki fizetés legalább 15 százalékát” - írta Facebook oldalán Tóth Bertalan. Egy pályakezdő tanár fizetése ma a házelnök fizetésének mindössze 9 százaléka, vagyis bruttó 312 000 forint, az esetleges törvénymódosítás után viszont bruttó 533 142 forint lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.