Hiába a Nélküled, veszteséges az Ismerős Arcok

KULTÚRA
2022 június 08., 14:09
comments 12

A felvidéki magyarok hiába választották saját himnuszukká, a Puskás Aréna avatóján hiába csendült fel a Nélküled című daluk (még vitatott, hogy a dalra ugyanúgy fel kell-e állni, mint a Himnuszra), és Orbán Viktor székesfehérvári kampánygyűlésén is hiába léptek fel április elején, mert mindennek ellenére veszteséges lett 2021-ben az Ismerős Arcok zenekar mögött álló cég, a Hangos Szó Kft. Nem is kicsit, hanem nagyon.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Nagyot zuhant a cég bevétele: 2019-ben voltak a topon, akkor 138 millió forintos forgalmuk volt, ez 2021-re 25,3 millió forintra olvadt. Ennek pedig csak veszteség lehetett a vége: végül 19 millió forintos mínusszal zártak.

A cég az együttes basszusgitárosának, Galambos Nándornak a tulajdonában van. Korábban az állami Szerencsejáték Zrt. 25 millió forintos szponzori szerződést kötött velük, ez megfelel a tavalyi egész éves forgalmuknak. Kásler Miklós egykori EMMI-miniszter pedig még korábban húszmillió forintot adott az Ismerős Arcok klipjeire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.